Péče o barefoot boty z textilu (bavlna, pletenina) a boty s beránkem

Pflege Deiner Barfußschuhe aus Textil (Baumwolle, Strick) & Lammfell

Boty z bavlny a jiných textilních materiálů jsou zvláště vhodné na léto a ke sportu. Jsou velmi vzdušné a prodyšné. Špinavé prádlo snadno a rychle vypereš v pračce. Ale můžeš to stejné udělat s botami? 

Níže najdeš pár tipů na čištění a péči o boty z textilu.

Naše barefoot boty ZAQQ vyrobené z bavlny, pleteniny a jiných textilií

V našem obchodě máme několik modelů barefoot bot z textilních materiálů. Tady uvádíme jen pár příkladů našich nejoblíbenějších modelů:

Naše nejprodávanější barefoot boty QNIT jsou vyrobeny z bavlněné pleteniny a naše populární ponožkové boty SOOQ jsou vyrobeny z bavlněného elastenu. Nabízíme také zimní modely s beránkem. Oba typy našich barefoot bot, z textilu i s beránkem na zimních kozačkách, mohou být čištěny podle následujících instrukcí.

Péče o textilní obuv

QNIT Black

Impregnace textilních bot před prvním nošením

Bez impregnace jsou textilní boty přímo magnetem na špínu a prach. Jestli chceš své barefoot boty ZAQQ textilu ochránit hned od začátku, je třeba je pomocí speciálního přípravku naimpregnovat.

Nejlepším impregnačním sprejem je Carbon Pro od Collonil, který lze použít nejen na textil, ale také na mnoho dalších materiálů, jako třeba Gore-Tex® nebo Sympatex®. 

Před ošetřením je nezbytné, aby byly barefoot boty ZAQQ čisté a suché! Impregnaci je třeba nastříkat rovnoměrně ze vzdálenosti cca 20 cm. Aplikaci vždy prováděj v dobře odvětrané místnosti nebo na čerstvém vzduchu. Díky impregnaci budou boty odolné vůči špíně a vodě, aniž by byla narušena jejich prodyšnost.

Čištění bavlněných bot

SOQQ Black

Čištění textilních bot ZAQQ

Za žádných okolností nedávej své barefoot boty ZAQQ do pračky!!!

Textilní boty nejšetrněji vyčistíš měkkým kartáčem. Tak snadno odstraníš drobné částečky špíny. Pravidelné kartáčování zpravidla postačí, aby byly tvé boty ZAQQ stále čisté. Pokud se objeví nějaká odolnější špína, kterou kartáčkem nepůjde odstranit, můžeš použít navlhčenou houbičku.

Jakmile budou textilní boty čisté a suché, je třeba je naimpregnovat. Pouze díky pravidelné impregnaci si budeš moct boty ZAQQ užívat po dlouhou dobu.  

Čištění bílé textilní obuvi

QNIT Bílá

Zpět na blog
1 z 3