Péče o barefoot boty z veganských materiálů

Pflege deiner Barfußschuhe aus veganem Material

Péče o naše barefoot boty ZAQQ z veganských materiálů je opravdu snadná. Některé materiály navíc vypadají velmi podobně jako kůže. O našich botách ZAQQ z tkaniny Ökotex 100 si všichni mysleli, že jsou vyrobeny ze semiše.

Výhoda veganských bot je jasná. Péče o ně není tak náročná, jako o boty z pravé kůže, a na jejich výrobu nebylo nutné použít žádné zvíře . Jejich funkční vlastnosti jsou přitom přinejmenším stejně dobré, ne-li lepší, než u bot z pravé kůže. To jsou všechno dobré důvody, proč se na naše veganské boty podívat podrobněji!

Níže najdeš pár užitečných tipů na čištění a péči o veganské barefoot boty.

 

Naše barefoot boty ZAQQ z veganských materiálů 

V tomto návodu na péči se zaměřujeme pouze na veganské boty ze syntetických materiálů. Naše boty z bavlněné pleteniny jsou samozřejmě také veganské. Návod na péči o ně najdeš v článku „Péče o barefoot boty z textilu“.

Máme širokou nabídku veganských barefoot bot. Tady se můžeš podívat.  

péče o veganské boty

QUINTIC Winter Vegan Nut

Čištění veganských materiálů

Pokud jsou tvé barefoot boty zašpiněné jen trochu, snadno je očistíš suchým hadříkem. V případě, že jde o odolnější špínu, lze k čištění použít navlhčený hadřík. Při čištění na znečištěná místa netlač příliš silně. Lepší je hadříkem v místě znečištění jen lehce kroužit. Pokud se ti špínu nepodaří odstranit, doporučujeme použít jemný čistící gel nebo čistící pěnu, které jsou velmi efektivní.

veganské boty

PREQUEL Winter Vegan Black

Impregnace veganských materiálů

Často se říká, že veganské materiály není třeba impregnovat. To však není pravda, protože i veganské boty mají švy, kterými do nich může pronikat vlhkost. Impregnace vytvoří ochranný film, který zabraňuje vniknutí vody, ale také chrání tvé boty ZAQQ proti znečištění. Jedině díky pravidelné impregnaci zajistíš, že si svých barefoot bot budeš užívat dlouhou dobu.

Je třeba dbát na to, aby byl k impregnaci používán přípravek bez oleje, vhodný pro veganské syntetické boty. Doporučujeme ochranný sprej CARBON LAB od Collonil.

Boty nastříkej rovnoměrně ze vzdálenosti 30 cm a impregnaci pak nech zcela zaschnout. Doporučujeme tento postup několikrát zopakovat, aby byl na botách ZAQQ vytvořen dostatečně efektivní ochranný film.

Čištění syntetických bot

SQILL Ash

Zpět na blog
1 z 3