Péče o outdoorové barefoot boty z naolejované nebo voskované kůže.

Pflege Deiner Outdoor-Barfußschuhe aus Fettleder

Maštěná nebo voskovaná kůže je nejpevnějším typem kůže a používá se vždy, má-li být materiál vystaven vysoké zátěži. Péče o ní je velmi jednoduchá. Využíváme ji k výrobě našich outdoorových a turistických bot ZAQQ. 

Co je maštěná/voskovaná kůže

Jak již napovídá samotný název, je to kůže potažena vrstvou tuku. Díky tomu je zvláště odolná a přitom neztrácí svou poddajnost. Jedná se většinou o kůži hladkou, ale dá se použít také nubuk nebo semiš, které se následně navoskují. Pro laika je těžké poznat, že se jedná o maštěnou nebo voskovanou kůži. Může být lesklá jako hladká kůže, ale také matná jako semiš.

Nejsnazší je udělat test pomocí nehtu: Přejeď nehtem povrch kůže. Pokud nehet zanechá rýhu, jedná se o maštěnou kůži.

Maštěná kůže se také používá k dosažení vintage vzhledu. Tohoto vzhledu lze docílit jednoduchým zapracováním škrábanců a ohybů do kůže.

Pečujte o namazanou kůži

QUINTIC Winter Velours Brown Waterproof

Outdoorové barefoot boty ZAQQ jsou vyrobeny z voskované kůže

Test nehtem ale dělat nemusíš, stačí se podívat na příslušný popis použitého materiálu. Nabízíme maštěný semiš a voskovanou kůži Nappa.

 

Čištění a péče o maštěnou kůži a impregnace

Péče o boty z maštěné kůže není zas tak složitá. Nejlepší způsob čištění je měkkým kartáčem nebo vlhkým hadříkem. Následně se boty naimpregnují. Nejvhodnějším přípravkem je Active Biwax Spray, který obsahuje pečující vosky.

Pokud chceš kůži ošetřit ještě lépe nebo chceš opravit škrábance nebo odřeniny, můžeš po zaschnutí nanést krém na boty s obsahem vosku. Je třeba používat bezbarvý produkt. Krém na boty opraví pouze existující vrstvu tuku, neproniká do kůže, ale zůstává na povrchu jako ochranný film. Když použiješ barevný krém na boty, může tak docházet k jeho otírání o lem kalhot.

Dřív než celé boty ošetříš krémem na bázi vosku, vyzkoušej ho na malém, skrytém místě. Doporučujeme bezbarvý krém na boty Rustical Tube.

Zpět na blog
1 z 3