Bosé boty na turistiku?

Barfußschuhe zum Wandern?

Jsou barefoot boty vhodné na turistiku? Tuto otázku dostává naše zákaznická podpora často a odpověď je jasná: ANO!

Při turistice v barefoot obuvi je však třeba zvážit některé základní aspekty, kterým se zde budeme věnovat podrobněji. S těmito informacemi byste měli být schopni snadno najít svou perfektní barefoot botu pro vaši příští pěší túru.

Bosá obuv pro turistiku: Důležité vědět

Abyste si vybrali ten správný pár barefoot bot pro vaši příští túru, měli byste si předem položit následující otázky:

Jak dlouho chodíš v barefoot botách?

Je normální, že se vaše nohy rychleji unaví, když přejdete z normální obuvi na barefoot obuv. Používá se podstatně více svalů a to zpočátku stojí více energie a síly. Pokud ještě nejste zvyklí chodit delší dobu v barefoot obuvi, měli byste si nejprve naplánovat krátké túry a věnovat pozornost následujícím bodům.

Jak dlouhá je túra?

Jak dlouho přibližně potrvá další pěší túra? Na krátkou, spíše nenáročnou túru stačí lehké boty se střední přilnavostí. Můžete nosit například naše barefoot tenisky. Naše outdoorové sandály QLEAR jsou také dobrou volbou v létě. Pokud plánujete vícedenní pěší túru s těžkým batohem, barefoot bota by měla poskytovat dostatečnou stabilitu a přilnavost. Naše barefoot turistické boty nebo turistické boty jsou zde lepší volbou.

Bosá turistická obuv Sqill

SQILL - pro nenáročné túry - klikněte zde!

Jak je na tom turistická oblast?

Charakter turistické oblasti je ještě důležitější než délka pěší túry. Běháte po suchém, dobře zpevněném terénu? Nebo se musíte přizpůsobit nejrůznějším podmínkám, jako je písek, bláto, mokré kořeny, kluzké kameny nebo dokonce sníh? V závislosti na úrovni obtížnosti turistické oblasti máte na výběr mezi našimi lehkými každodenními barefoot botami, našimi robustními turistickými botami a našimi pevnými turistickými botami.

Jaké je počasí během túry?

Dalším velmi důležitým faktorem je počasí během treku. Může pršet nebo dokonce sněžit? Pak byste se měli spolehnout na naše barefoot turistické boty nebo turistické boty, protože vám poskytnou větší přilnavost a odolnost proti uklouznutí. Nejlepší je vybrat vodotěsný model. Pokud běháte suchými oblastmi připomínajícími poušť, větší roli hraje prodyšnost barefoot boty. V závislosti na terénu mohou být naše barefoot sandály tou nejlepší volbou.

Bosá obuv ZAQQ pro turistiku

Abyste byli na své další outdoorové dobrodružství dobře vybaveni, ukazujeme vám dnes malý výběr našich barefoot outdoorových bot.

Barefoot outdoorové sandály

Díky prodyšnosti sandálu a ochraně uzavřené turistické boty je náš QLEAR ideální pro turistiku ve vysokých teplotách. S našimi outdoorovými sandály jsou vaše nohy na letních túrách vždy dobře větrané.

Barefoot outdoorové sandály

Outdoorový sandál QLEAR - klikněte zde!

Barefoot teniska pro snadné túry

Turistické barefoot tenisky

PIQUANT Velours Grey - klikněte zde!

Naše barefoot tenisky lze nosit jako každodenní obuv i na nenáročné túry. Díky tomu jsou tyto barefoot boty ideální pro cestování nalehko, protože kombinují dvě boty v jedné.

Barefoot teniska červená

QAANAAQ Bordeaux – klikněte zde!

Nízká krokev QORE

Nízké QORE – klikněte zde!

Barefoot běžecké boty

Ať už běhání nebo trailový běh – naše běžecké boty jsou lehké a nabízejí vynikající výkon a robustní jízdní vlastnosti. Mimochodem, naše běžecké ponožky SOQQ jsou také ideální pro váš běh!

SOQQ Blue Sock Boty Bosé boty

Ponožkové boty SOQQ - klikněte zde!

Bosá turistická obuv

Naše barefoot turistické boty nabízejí pohodlí a stabilitu v široké škále terénu. Oproti našim turistickým botám jsou lehčí a poskytují dostatečnou flexibilitu kotníku ve strmém terénu nebo lehkých skocích přes kameny.

Všechny barefoot turistické boty najdete zde!

Bosá turistická obuv HIQE

Bosá turistická obuv HIQE - klikněte zde!

Voděodolný QUEST Low Black

QUEST Low - klikněte zde! Venkovní barefoot boty SEEQ

SEEQ - klikněte zde!

Bosá turistická obuv

Naše turistické boty vám nabízejí výrazně více stability a ochrany, aniž byste se museli vzdát pohodlí. Díky vysokému střihu máte větší stabilitu v oblasti kotníku a jste lépe chráněni proti kousnutí hmyzem, poškrábání nebo pořezání. Naše turistické boty jsou proto vhodné i na dlouhé túry náročným terénem.

Všechny turistické boty najdete zde!

HIQE Hnědomodrá voděodolná

HIQE Hnědá Modrá Voděodolná – klikněte zde!

Turistické boty EXPEQ

Turistické boty EXPEQ - klikněte zde!

Německo je turistická země. Se sítí turistických stezek o délce kolem 300 000 km je jistě dost neznámých tras, které můžete objevit. Výběrem správné boty jste dobře připraveni na každé dobrodružství.

S našimi ZAQQ budete v popředí všech outdoorových aktivit – to je slib!

Užijte si turistiku v našich barefoot botách!

Váš tým ZAQQ

Zpět na blog
1 z 3